News

Cazul Domnului Doru Paraschiv – Manipularea la comandă a justiției

Publicația online Vocea Transilvaniei publica la data de 31 Octombrie 2016 un articol referitor la manipularea justiției la comanda lui Gabriel Oprea, fost Ministru al Apărării Naționale, Ministru de Interne și Vice Prim Ministru pentru Securitate Națională. Manipularea justiției prin metodele deja consacrate în timpul cât a fost deținătorul funcțiilor enumerate mai sus.
Avansările ilegale, manipularea completelor de judecată, alocarea de dosare unor judecători favoriți sau aleși în funcție de interesul personal, de grup sau de partid nu au fost excepții ci mai degrabă regulă.

Astfel în articolul menționat se specifică acțiunile unui grup de patru judecători militari de a aduce în atenția Președintelui României Klaus Iohannis, a Direcției Naționale Anticorupție și a Ministrului Apărării, aceste acte ale fostului demnitar Gabriel Oprea în perioada când a deținut funcțiile enumerate.

Spectaculos însă sau nu sesizările grupului de judecători militari înaintate la 14 Octombrie 2016 sunt identice în cea mai mare parte cu sesizarea înaintată de Domnul Doru Paraschiv al cărui caz a fost relatat pe larg de media românească, aflat în monitorizarea noastră și reprezentat de Romanian Imprisonment Watch în acțiunea de chemare a Statului în fața Curții Europene a Drepturilor Omului ce urmează să fie depusă în cel mai scurt timp.

Aspectele semnalate de Domnul Colonel (r) Doru Paraschiv își găsesc confirmarea în sesizarea grupului de judecători militari poate cei mai autorizați să confirme prin acțiunea lor că:
1. Domnul Colonel (r) Doru Paraschiv în mod corect a sesizat aceste aspecte la o dată mult anterioară, cu mai bine de un an înainte, la 16 Februarie 2015, sesizare în care nu a produs vreun efect concret nici în ziua de astăzi.

2. Că Domnul Colonel (r) Doru Paraschiv este o victimă clară a abuzurilor reclamate și descrise pe larg atât în media națională dar și în acțiunile de sesizare a Președintelui României, Klaus Iohannis, a Primului Ministru al României, Dacian Julien Cioloș, și a Ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc ale organizației noastre.

Mai jos vă punem la dispoziție copia documentului de sesizare a Procurorului Șef al DNA, Doamna Laura Codruța Koveși depus de Domnul Doru Paraschiv și înregistrat la data de 16 Februarie 2015 pentru a comparație cu sesizarea grupului de judecători militari de la data de 16 Octombrie 2016.

dna-2-001

dna-2-002

dna-2-003

dna-2-004

dna-2-005

dna-2-006

Powered by Netkonsult and RIW - The Defender of Your Human Rights